کمبود پزشک؛ دردی کهنه در منطقه ها محروم

به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، خبرنگاران/چهارمحال و بختیاری کمبود پزشک در منطقه ها محروم کشور درد کهنه ای است که هر ازگاهی سر تیتر رسانه ها می شود، اما تا به امروز تدبیری برای حل این مشکل در کشور اندیشیده نشده است، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی باید در سراسر کشور به صورت عادلانه باشد، اما نظام سلامت امروز با این چالش دست و پنجه نرم می کند و این معضل در استان های محرومی مانند چهارمحال و بختیاری نمود بیش تری دارد.

کمبود پزشک؛ دردی کهنه در منطقه ها محروم

به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، اعتراض به کمبود پزشک تنها مختص منطقه ها محروم و روستایی نیست و حتی در شهرهای بزرگ و مرکز شهرستان ها نیز مشکل کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص نیز وجود دارد، دسترسی به پزشک یکی از مولفه های تاثیرگذار در فرایند درمان بیماران است، اگر بیمار در لحظات اولیه خدمات درمانی را به نحو احسن دریافت کند در تسریع در فرایند درمان بیماری او نیز موثر است.

بسیاری از بیماران برای دسترسی به پزشک متخصص و فوق تخصص برای درمان برخی از بیماری ها باید ماه ها در صف انتظار بمانند و این تاخیر در دسترسی به پزشک می تواند مسائل زیادی را برای بیمار ایجاد کند و شاید زمان طلایی برای درمان بیمار نیز از دست برود.

کمبود پزشک عمومی نیز در بسیاری از روستاها و منطقه ها صعب العبور چهارمحال و بختیاری وجود دارد، بسیاری از پزشکان حاضر به خدمت در این منطقه ها نیستند و بیماران برای دسترسی به پزشک باید جهت طولانی را طی کنند و گاهی نیز مشاهده می شود در صورت وخامت حال بیمار، فرد با بالگرد به مرکز استان اعزام می شود.

توزیع پزشک در کشور ناعادلانه است

آرش روغنی- رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی چهارمحال و بختیاری در خصوص کمبود پزشک در منطقه ها محروم استان، اظهار کرد: در واقع کمبود پزشک در کشور وجود ندارد، بلکه توزیع پزشک ناعادلانه است، طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی نظام پزشکی کشور در حال حاضر 15 هزار پزشک عمومی بیکار در کشوروجود دارد و در این پزشکان در حال حاضر مشغول فعالیت نیستند.

وی اضافه نمود: اگر شرایط فراهم شود، می توان از ظرفیت این پزشکان استفاده کرد، طرح پزشک خانواده یک ظرفیت بسیار خوبی است که در صورت اجرای صحیح می تواند زمینه بکارگیری این پزشکان را فراهم کند.

روغنی با اشاره به بررسی طرح افزایش ورودی رشته های پزشکی در دانشگاه ها در مجلس شورای اسلامی، مطرح نمود: اگر امکانات و زیرساخت برای حمایت از پزشکان فراهم نشود، با افزایش تعداد پزشکان مشکل کمبود پزشک در منطقه ها محروم و کمتر برخوردار حل نخواهد شد و مجدد شاهد افزایش پزشکان بیکار در کشور هستیم و یا تجمع پزشکان در منطقه ها برخوردار هستیم.

رئیس نظام پزشکی نظام پزشکی شهرستان شهرکرد افزایش ورودی به دانشکده های پزشکی را نوعی پاک کردن صورت مسئله مطرح نمود و گفت: باید در ابتدا مسائل پزشکانی که در منطقه ها محروم و کمتر برخوردار خدمت می کنند، احصا شود، باید پزشکان از نظر مادی و معنوی مورد حمایت قرار بگیرند تا در تمامی منطقه ها حضور داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه پزشکان به چند دسته تقسیم می شوند، گفت: در کشور پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص وجود دارد، در کشور به پزشک به اندازه کافی وجود دارد، اما باتوجه به اینکه حمایت مادی و معنوی از پزشکان کم است، این پزشکان حاضر به خدمت نیستند.

روغنی ادامه داد: یکی از دلایل کمبود پزشک در منطقه ها کم برخوردار این است که از نظر مالی برای آن ها صرفه ندارد، در کشورهای پیشرفته بیمه ها هزینه های درمانی را متقبل می شوند و پزشک با بیمار کمترین ارتباط مالی را دارد، این مسئله باعث حذف و کمتر شدن زیرمیزی نیز می شود.

رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه آمار مهاجرت پزشکان از کشور افزایش پیدا کرده است، یادآور شد: زمانی که پزشک از نظر مادی و معنوی حمایت نشود و در زمان حضور در منطقه ها محروم شرایط مساعدی برای او فراهم نشود، پزشک ترجیح می دهد در منطقه ها برخوردار باشد و یا به خارج از کشور مهاجرت کند.

وی تاکید کرد: طرح بحث افزایش جذب دانشجویان رشته پزشکی در مجلس شورای اسلامی برای جبران کمبود پزشک اشتباه است، اگر مسائل و مسائل جامعه پزشکی حل شود، قطعا بحث کمبود پزشک در منطقه ها محروم نیز مرتفع می شود و پزشکان برای حضور در این منطقه ها رغبت پیدا می کنند.

روغنی با اشاره به درآمدهای نجومی برخی پزشکان، بیان نمود: 90 درصد جامعه پزشکی مربوط به دو یا سه درصد پزشکان چاقو به دست است، این پزشکان شرایط مالی بسیار خوبی دارند، اما درآمد هنگفت مربوط به تمام جامعه پزشکی نیست و بسیاری پزشکان با مسائل متعددی دست و پنجه نرم می کنند.

کمبود پزشک به معنای کمبود در تربیت پزشک نیست

مجید شیرانی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به کمبود پزشک در منطقه ها کم برخوردار، اظهار کرد: به صورت عملیاتی با کمبود پزشک در منطقه ها محروم روبرو هستیم، اما این مسئله به معنای کمبود در تربیت پزشک نیست و با افزایش ورودی به دانشکده های پزشکی این مشکل حل نخواهد شد.

وی بیان نمود: دو دلیل اصلی برای کمبود پزشک در منطقه ها کمتر برخوردار وجود دارد، برخی از پزشکان در حین تحصیل و یا بعد از فراغت از تحصیل به خارج از کشور مهاجرت می کنند، این مسئله در حالی رخ می دهد که برای تربیت این پزشکان سرمایه گذاری عظیمی در کشور صورت می گیرد، دلیل بعدی کمبود پزشک در این منطقه ها این است که پزشکان موجود در کشور نیز به صورت عادلانه در کشور توزیع نمی شوند.

شیرانی با بیان اینکه شرایط کار پزشکان سخت است و درآمدها نیز اندک است، گفت: بنابراین بسیاری از پزشکان به کارهای دیگر مانند توزیع دارو و موادبهداشتی و یا در رشته های غیرمرتبط وارد می شوند، همچنین بسیاری از پزشکان تمایل دارند در شهرهای با امکانات بالا خدمت کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد یادآور شد: برای حضور پزشکان در منطقه ها کم برخوردار جاذبه ایجاد نشده است، باید برای این پزشکان تسهیلاتی در نظر گرفته شود و از درآمد بالاتری برخوردار شوند.

وی با تاکید بر اینکه اگر توزیع پزشک در کشور عادلانه باشد شاهد کمبود پزشک در منطقه ها محروم نخواهیم بود، مطرح نمود: اگر شرایط مطلوب باشد، پزشکان در منطقه ها مختلف مشغول به کار می شوند، در چند سال اخیر افزایش شدید مالیات ها موجب شده است که درآمد پزشکان در منطقه ها محروم افت پیدا کند.

بیماران برای دسترسی به پزشک متخصص باید به مرکز شهرستان مراجعه کنند

رئیسی- رئیس شبکه بهداشت شهرستان اردل در خصوص کمبود پزشک متخصص در منطقه ها محروم، گفت: در منطقه ها روستایی پزشک عمومی وجود دارد، اما اگر بیمار نیازمند دریافت خدمات تخصصی پزشکی داشته باشد باید به مرکز شهرستان ارجاع داده شود.

وی بیان نمود: بیماران برای دسترسی به پزشک متخصص و فوق تخصص باید به مرکز شهرستان اردل مراجعه کنند، ارائه خدمات به صورت سطح بندی است و در روستاها خدمات پزشکی در سطح اول ارائه می شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "کمبود پزشک؛ دردی کهنه در منطقه ها محروم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کمبود پزشک؛ دردی کهنه در منطقه ها محروم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید