هضم بر مبنای نظم

به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، یکی از مهم ترین منابع تامین گلوکز و انرژی بدن، مواد نشاسته ای مانند ذرت یا سیب زمینی هستند. حدود 3 تا 4 ساعت طول می کشد تا مواد نشاسته ای در بدن هضم شوند و این زمان، زمان نسبتا کوتاه و مناسبی برای هضم آنها محسوب می گردد.

هضم بر مبنای نظم

هضم بر مبنای نظم

هضم غذا چقدر طول می کشد؟

زمانی که طول می کشد تا هر ماده غذایی در بدن ما هضم و جذب گردد، با توجه به خوراکی های مختلفی که می خوریم، فرق دارد، اما معمولا، 24 تا 72 ساعت زمان می برد تا تمام غذای خورده شده در یک فرد عظیمسال هضم و جذب گردد.

غذایی که می خورید، 6 تا 8 ساعت بعد به وسیله سیستم بلع، به معده می رسد و از آنجا روانه روده کوچک می گردد. سپس، از روده کوچک به روده عظیم یا همان کولون می رود تا عمل جذب آب و هضم غذا انجام و نهایتا مواد اضافی دفع گردد. با پوستر این هفته سلامت همراه شوید تا ببینید هر یک از گروه های غذایی برای هضم به چه مدت زمانی احتیاج دارند.

مواد نشاسته ای3 تا 4 ساعت

یکی از مهم ترین منابع تامین گلوکز و انرژی بدن، مواد نشاسته ای مانند ذرت یا سیب زمینی هستند. حدود 3 تا 4 ساعت طول می کشد تا مواد نشاسته ای در بدن هضم شوند و این زمان، زمان نسبتا کوتاه و مناسبی برای هضم آنها محسوب می گردد.

فـیـبـر12 ساعت

بدن ما تا وقتی به فیبر موجود در موادغذایی احتیاج داشته باشد، ترکیبات آنها را نمی شکند و هضمشان نمی نماید. خوراکی هایی مانند هویج، حبوبات و جوی دوسر به وفور فیبر دارند و میوه ها هم منابع خوبی برای دریافت فیبر هستند. فیبر موجود در خوراکی ها به بهبود کارکرد روده و شکم یاری می نماید و جلوی ابتلا به یبوست را می گیرد. بنابراین، بدن به این ماده مغذی اجازه می دهد تا کارش را به خوبی انجام دهد و بعد از حدود 12 ساعت، آغاز به هضم آن می نماید.

پـروتـئین ها 1تا 3 روز

نیمی از پروتئینی که ما در طول یک روز می خوریم، صرف ساختن یا بازسازی سلول های بدنمان می گردد. انواع گوشت ، قارچ، تخم مرغ و سویا از جمله منابع پروتئینی هستند. شاید بد نباشد بدانید که 97 درصد از گوشت قرمزی که می خوریم، به راحتی در بدن هضم می گردد و مدت زمان زیادی هم در معده باقی می ماند؛ یعنی وقتی ما یک وعده گوشت قرمز می خوریم، چون این ماده غذایی مدت طولانی تری نسبت به منابع فیبر در معده مان باقی می ماند، دیرتر احساس گرسنگی می کنیم. بنابراین تعجب نکنید اگر می گوییم حدود 1 تا 3 روز طول می کشد تا مواد پروتئینی در بدنمان هضم شوند!

شیـر و لبنـیات 5 تا 6 ساعت

این گروه از موادغذایی جزو مهم ترین منابع دریافت کلسیم و ویتامین D در بدن هستند. مدت زمانی که طول می کشد لبنیات در بدن هضم شوند، به سن، جنس و وزن فرد مصرف کننده و حتی نوع کم چرب یا پرچرب لبنیات، بستگی دارد. اما به طور کلی، حدود 5 تا 6 ساعت طول می کشد تا شیر و لبنیات در بدن هضم شوند.

چـربـی ها 15 ساعت

اگر مصرف چربی روزانه مان را به چربی های خوب مانند ماهی های چرب، انواع مغزها، روغن زیتون یا روغن کانولا و مانند اینها محدود کنیم، می توانیم به بهبود وضع سیستم ایمنی بدن و بالا رفتن انرژی روزانه مان امیدوار باشیم. چربی ها از موادغذایی ای هستند که هضم شان در بدن به زمانی نسبتا طولانی احتیاج دارد. بعضی از متخصصان معتقدند به علت اینکه چربی ها برای انجام فعالیت های فکری و جسمی روزانه مصرف می شوند، نزدیک به 15 ساعت طول می کشد تا در بدن هضم شوند.

مـیـوه ها و سـبـزی ها کمتر از 12 ساعت

از خواص انواع میوه ها و سبزیجات، هرچه بگوییم، کم گفته ایم! این گروه از خوراکی ها، سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین هستند و مصرف منظم روزانه آنها می تواند از ابتلا به سرطان و بعضی بیماری ها، پیشگیری کند. مدت زمانی که طول می کشد تا یک میوه یا سبزی در بدن هضم گردد، با توجه به نوع آن میوه و سبزی بسیار فرق دارد اما معمولا کمتر از 12 ساعت طول می کشد تا میوه ها و سبزیجات در بدن هضم شوند.

منبع: www.salamat.com

ae

منبع: راسخون

به "هضم بر مبنای نظم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هضم بر مبنای نظم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید