آنالیز رصد شغلی فارغ التحصیلان تا چه مقدار ضرورت دارد؟

به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، خبرنگاران/خراسان رضوی رئیس مرکز رشد ICT پارک علم و فناوری خراسان گفت: ایجاد کارگروه رصد اشتغال برای دانشجویان و فارغ التحصیلان بسیار اهمیت دارد، زیرا علت جدی برای ایجاد انجمن فارغ التحصیلی در دانشگاه ها وجود ندارد.

آنالیز رصد شغلی فارغ التحصیلان تا چه مقدار ضرورت دارد؟

علی جاهدی در برنامه اینستاگرامی انجمن دانش آموختگان دانشگاه فردوسی با موضوع آنالیز ضرورت اجرایی رصد شغلی فارغ التحصیلان اظهار کرد: ایجاد کارگروه رصد اشتغال برای دانشجویان و فارغ التحصیلان بسیار اهمیت دارد، زیرا علت جدی برای ایجاد انجمن فارغ التحصیلی در دانشگاه ها وجود ندارد. اینکه ما این اقدام را شروع و مجموعه خدمات رفاهی را برای فارغ التحصیلان دانشگاه فردوسی تعریف کنیم، بسیار اهمیت دارد.

وی اضافه کرد: اینکه تنها مزیت یا ارزش اضافه کرده انجمن فارغ التحصیلی، خدمات رفاهی برای فارغ التحصیلان دانشگاه باشد، قطعا هدف از تشکیل آن نیست. یکی از دغدغه های دانشگاه های نسل سوم یا چهارم این است که بتواند متناسب با فرصت های کسب و کاری، سرفصل های درسی خود را تنظیم کند، برنامه های آموزشی و توانمندسازی را در قالب کلاسیک و سرفصل های رسمی دانشگاهی منطبق سازد.

رئیس مرکز رشد ICT پارک علم و فناوری خراسان اعلام کرد: سرفصل های آموزشی در حوزه توانمندسازی و براساس پیش بینی ها نسبت به آنچه که برای جامعه مفید است، تنظیم می شود.

وی توضیح داد: اگر فارغ التحصیلی متناسب با رشته خود اشتغال ندارد این امر نشان می دهد که نحوه معرفی به فرصت های شغلی ایراد دارد. اینکه دانشگاه ها با همان شتابی که کسب وکارها تغییر می نمایند، خود را منطبق با آن می سازند یا خیر به آینده پژوهی در این زمینه برمی شود. باید کسب وکارهای دانش بنیان یا شرکت های تکنولوژیک را دید که چه مشاغلی برای آینده ایجاد و مبتنی بر آن ها کار را پیش می برند.

جاهدی بیان کرد: ما در پارک علم و فناوری استان و در حوزه ICT در یکسال گذشته به این نتیجه رسیدیم که به شدت به چالش موضوع منابع انسانی با حداقل توانمندی در شرکت های دانش بنیان برمی خوریم. بنابراین علاوه بر اینکه احتیاج است نیروهای ماهر یا فارغ التحصیلان در رشته های مختلف توانمند شوند و در این فضاها حضور پیدا نمایند به این نتیجه رسیدیم که باید یک کارشناس منابع انسانی وجود داشته باشد تا دقت کافی به فرآیند شناسایی، جذب، حفظ و ارتقای نیروی انسانی در دانش بنیان را به کار گیرد.

وی گفت: ما برای مدیریت فرآیندهای منابع انسانی احتیاج به متخصص داریم که متاسفانه وجود ندارد. اکنون محتواهای آموزشی در دانشگاه ها با الگوها و دانشی ارائه می شود که اصلا در شرکت های تکنولوژیک و فناور در پارک علم و فناوری و مجموعه دانش بنیان کاربردی ندارد و عملا نیرو فراوری می کنیم اما توانمندی مدیریت منابع انسانی در شرکت های پیشرو را ندارند. بنابراین پیش بینی می شود که ما در آینده به تعداد زیادی نیروی متخصص در این حوزه احتیاج داریم که باید با مدل ها و دانش به روز در این زمینه ورود پیدا نمایند.

رئیس مرکز رشد ICT پارک علم و فناوری خراسان اعلام کرد: برای تحقق یافتن رصد اشتغال فارغ التحصیلان، اولین اولویت تنظیم کردن فارغ التحصیلان با مشاغل فعلی که اکنون وجود دارد، است. این مساله می تواند دستیابی شرکت ها به نیروها و فارغ التحصیلان در رشته های مختلف را تسهیل کند. قطعا ماموریت دانشگاه این نیست که فرصت های شغلی در جامعه را آموزش دهند و شاید هدف انتهایی دانشگاه نسل سوم یا چهارم فراوری فارغ التحصیل نیست بلکه تربیت متخصصانی است که با استفاده از دانشی که به دست می آورند احتیاج جامعه را برطرف و کسب و کاری ایجاد نمایند.

در ادامه عبدالله لوشابی دبیر کارگروه رصد و پایش شغلی انجمن دانش آموختگان دانشگاه فردوسی اعلام کرد: انجمن فارغ التحصیلان بنا به رسالتی که دارد و برای اینکه فارغ التحصیلان را شناسایی کند به سوالاتی مانند اینکه در چه وضعیتی هستند و چه فعالیتی انجام می دهند بعلاوه در حوزه کسب و کار چه اقداماتی انجام دادند و دلایل عدم اشتغال را جویا شویم در حوزه خود، کارگروه رصد و پایش اشتغال فارغ التحصیلان را راه اندازی کردیم.

وی اعلام کرد: گاهی اوقات رشته هایی وجود دارد که علم آن هنوز کامل نیست و سایر دانشگاه های استان باید پایش کاملی از رشته ها و فارغ التحصیلان را داشته باشند. بعلاوه قصد داریم سراغ حوزه های کسب و کار، انجمن های صنفی و ... برویم و با این نگاه از آن ها مشورت بگیریم که در این زمینه شغلی چه توانمندی هایی ضروری است تا یک فارغ التحصیل از آن برخوردار باشد.

لوشابی اضافه کرد: این اقدام یک ظرفیت سنجی از مقدار اشتغال را به وجود می آورد که باعث افزایش ظرفیت های دانشگاه می شود. بنابراین علاوه بر رصد اشتغال فارغ التحصیلان باید موقعیت شغلی هر شهر رصد شود تا خروجی بهتری در زمینه اشتغال و کسب و کار داشته باشیم. بنابراین افرادی که علاقه دارند در این کار رصد ما را همراهی نمایند می توانند اعلام آمادگی نمایند تا بتوانیم بهتر پایش اولیه را انجام دهیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "آنالیز رصد شغلی فارغ التحصیلان تا چه مقدار ضرورت دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز رصد شغلی فارغ التحصیلان تا چه مقدار ضرورت دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید