طرز تهیه کشک لیمو بدون گلوتن به 2 روش در قابلمه و مایکروفر
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، آیا درباره کشک لیمو که در واقع کشک بدون گلوتن است چیزی می دانید؟ شاید برای کسانی که دارند و باید در مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن احتیاط نمایند، کشک لیمو نامِ آشنایی باشد. ولی بد نیست بدانید که کشک لیمو یکی از انواع کشک های محبوب در سراسر دنیاست که هم مورد استقبال افرادی که به گلوتن حساسیت دارند قرار گرفته و هم افرادی که با گلوتن مسئله ای ندارند. از کشک لیمو به عنوان یک افزودنی عالی برای استفاده در استفاده می گردد. ضمناً موادی که در طرز تهیه کشک لیمو بدون گلوتن به کار می رود، ساده و روش تهیه آن هم آسان است. در این مقاله از سرویس به 2 طرز تهیه کشک لیمو بدون گلوتن می پردازیم. با همراه باشید.
در خصوص محتویات کشک بدون گلوتن بیشتر بدانید
کشک لیمو بدون گلوتن در اصل با مواد اصلی لیمو و تخم مرغ درست می گردد و هیچ اثری از لبنیات در آن وجود ندارد. این کشک برخلاف کشک های عادی، رنگ زرد لیمویی یا همان رنگ اشتها برانگیز میوه لیمو را دارد.
اگر از تخم مرغ های محلی در طرز تهیه کشک لیمویی بدون گلوتن بهره ببرید، رنگ کشک رنگ زرد پررنگ تری خواهد گرفت. بعلاوه استفاده از لیمو های بزرگ خارگی یا لیمو های سبز کوچک در رنگ و حتی طعم نهایی کشک بدون گلوتن تاثیر دارند.
البته محدودیتی برای استفاده از انواع لیمو در کشک لیمو وجود ندارد. این کشک به خاطر این که در آن از شیر، ماست، دوغ و محصولات لبنی استفاده نشده است، کشک گلوتن فری یا بدون گلوتن نامیده می گردد.
طرز تهیه کشک لیمو بدون گلوتن
مقدار انرژی در 1 قاشق غذاخوری کشک لیمو بدون گلوتن: 76 کالری
مدت زمان آماده سازی مواد: 5 دقیقه
زمان مورد احتیاج برای پخت: 20 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کشک لیمو
زرده تخم مرغ: 2 عدد
تخم مرغ: 1 عدد کامل
شکر دانه ریز: 5 قاشق غذاخوری
آب لیموی تازه: 1/3 لیوان دسته دار فرانسوی
پوست لیمو: 1 قاشق چای خوری
کره بدون نمک: 5 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه کشک لیمو بدون گلوتن
برای درست کردن کشک لیمو بدون گلوتن باید تخم مرغ، شکر، آب لیمو و پوست لیمو را از قبل آماده نموده و در دمای محیط قرار دهید. این مواد را با همزن باید مخلوط کنید و روی حرارت هم بزنید. وقتی به غلظت مناسب رسید، آن ها را بسته بندی نموده یا برش بزنید. این را بعد از آماده شدن در دمای یخچال و جای خنک نگهداری کنید.
مرحله اول: مواد کشک لیمو را با هم بزنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کشک لیمو بدون گلوتن، زرده های تخم مرغ، تخم مرغ، آبلیمو و پوست لیمو را در مخلوط کن بریزید و به مدت 1 تا 2 دقیقه بزنید تا کاملا با هم منسجم و یکدست شوند.
مرحله دوم: مقداری آب جوش بیاورید
اگر از همزن کاسه ای استفاده نموده اید، کاسه همزن را که حاوی مواد است، بیرون بیاورید. در غیر این صورت، مواد ترکیب شده را در یک ظرف فلزی بریزید. و چند دقیقه کنار بگذارید. یک قابلمه روی حرارت قرار دهید و تا نیمه یا 1/3 آن را آب بریزید. قابلمه آب را روی شعله گاز قرار دهید و اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند.
مرحله سوم: مایه کشک لیمو را روی حرارت آب جوش قرار دهید
در این مرحله از طرز تهیه کشک لیمو بدون گلوتن، ظرفی را که در آن مواد کشک را ریخته بودید، روی سطح آب در حال جوشیدن قرار دهید. بعلاوه می توانید یک پایه فلزی در قابلمه بگذارید و ظرف حاوی کشک را روی آن بگذارید. در هر حال باید ظرف با آب جوش کاملا تماس داشته باشد. به مدت 8 تا 10 دقیقه صبر کنید تا مایه کشک با حرارت غیر مستقیم بپزد و غلیظ گردد. در این مدت چند بار محتویات ظرف را هم بزنید.
مرحله چهارم: کره را به کشک بدون گلوتن اضافه کنید
بعد از این که مایه اصلی کشک لیمو غلیظ شد، کره را به تدریج اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا مخلوط به دست آمده، بافت خامه ای بگیرد و کره به طور کامل ذوب گردد. در تمام این مدت، مواد را هم بزنید. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید دمای خود را از دست بدهد. بعد از سرد شدن، روی آن را بپوشانید و در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه کشک لیمو در مایکروفر
کشک لیمو را در مایکروفر هم می توانید تهیه کنید. برای درست کردن کشک بدون گلوتن در مایکروفر مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: مواد کشک لیمو را با هم مخلوط کنید و در مایکروفر بگذارید
در طرز تهیه کشک لیمو با مایکروفر، در یک ظرف مناسب مایکروفر، شکر و تخم مرغ را با چنگال یا همزن کاملا بزنید تا دانه های شکر حل شده و مواد مخلوط شوند. سپس کره، آبلیمو و پوست لیمو را به مخلوط بیفزایید. ظرف را به مدت 3 تا 5 دقیقه در مایکروفر روی قدرت بالا قرار دهید.
مرحله دوم: مواد کشک را مدام هم بزنید
هر 1 دقیقه یک بار ظرف حاوی کشک لیمو را از مایکروفر خارج کنید و مواد را به هم بزنید تا همه قسمت های کشک بپزد. یک قاشق فلزی را در ظرف بگذارید. اگر قاشق با مواد کشک پوشیده شد و مواد از روی نریخت، کشک شما آماده است. سپس کشک لیمو را از مایکروفر بیرون بیاورید و صبر کنید تا سرد گردد. بعد از سرد شدن، کشک لیمو را در ظرف شیشه ای تمیز و استریل شده بریزید و در بخچال نگه دارید.
فوت و فن های طرز تهیه کشک لیمو
*به جای این که قابلمه حاوی مایه کشک را روی حرارت آب جوش قرار دهید، می توانید از حرارت بخار آب یا هم بهره ببرید. در این روش، در یک قابلمه آب جوش بریزید و همزمان که آب در حال بخار شدن است، روی سطح قابلمه را یک صافی بگذارید. سپس ظرف حاوی مایه کشک لیمو را در صافی بگذارید و اجازه دهید کشک بپزد.
*قبل از اضافه کردن کره، حتما از 30 دقیقه قبل آن را در دمای محیط قرار دهید تا نرم گردد. در کل همه مواد را پیش از آغاز به آشپزی در محیط آشپزخانه بگذارید تا با محیط هم دما شوند.
*هر چند کشک را می توانید روی حرارت بسیار ملایم و با استفاده از شعله پخش کن هم گرما دهید ولی بهتر این است که از حرارت غیر مستقیم برای پختن کشک لیمو بدون گلوتن بهره ببرید تا رنگ و طعم آن خوشمزه و زیبا گردد.
*می توانید کشک لیمو بدون گلوتن را هم مانند کشک های عادی و کشک بدون آرد ذرت در یک ظرف مسطح بریزید و در هوای آزاد قرار دهید تا سفت گردد و خودش را بگیرد. برای خشک کردن این کشک، می توانید هم از نور خورشید و هم از مایکروویو بهره ببرید. ولی استفاده از کشک لیمو به صورت مایع، متداول تر است.
با کشک لیمو چه چیزهایی می توان درست کرد؟
اگر به تازگی با این کشک آشنا شده اید، احتمالا در خصوص کاربرد وسیع آن در آشپزی چیز زیادی ندانید. اما از کشک لیمو یا کشک بدون گلوتن می توانید برای پر کردن مثل شیرینی پای بهره ببرید.
مالیدن این کشک روی و تزیین آن با سبزیجات دلخواه برای یک یا میان وعده هم از دیگر موارد استفاده کشک بدون گلوتن است. می توانید روی کوکی های انگشتی هم مقداری کشک بمالید و بعد آن ها را سرو کنید. از کشک لیمو بعلاوه برای تزیین و پر کردن وافل هم می توانید بهره ببرید.
کشک لیمو را تا چه مدت می توان نگهداری کرد؟
کشک لیمو را می توانید به مدت 10 روز تا 2 هفته در یخچال نگه دارید. در این مدت باید کشک را در ظروف دربسته یا در پلاستیک های فریزری یا زیپ کیپ نگه دارید. اگر می خواهید کشک بدون گلوتن را برای مدت زمان بیشتری نگهداری کنید، می توانید آن را در فریزر قرار دهید. این کشک را در فریزر می توانید به مدت 1 سال نگهداری کنید.
سوالات متداول
کشک لیمو بدون گلوتن چه فرقی با کشک های عادی دارد؟
این کشک به خاطر این که در آن از شیر، ماست، دوغ و محصولات لبنی استفاده نشده است، گلوتن فری یا بدون گلوتن نامیده می گردد.
مدت زمان ماندگاری کشک لیمو بدون گلوتن چقدر است؟
این کشک را در یخچال به مدت 10 روز تا 2 هفته و در فریزر به مدت 1 سال می توانید نگه دارید.
منبع: smallfarmbiglife
منبع: افق کوروش