ساخت ربات بیو هیبریدی که می تواند از طریق اعصاب و ماهیچه ها حرکت کند
به گزارش وبلاگ سفر و گردشگری، پژوهشگران در سال 2014 و با سرپرستی طاهر سیف، استاد مهندسی مکانیک توانستند اولین شناور خودران بیو هیبریدی را بسازند که می تواند با تحریک نوری و از طریق بافت عصبی-عضلانی حرکت کند.

به گفته سیف: اولین مطالعه شناگر ما با موفقیت نشان داد که ربات الگوبرداری شده از سلول های اسپرم واقعا می توانند شنا نمایند. این نسل از ربات های یک دم (تک نوار) از بافت قلبی استفاده می نمایند که به خودی خود می تپد اما نمی توانند محیط را حس نمایند یا تصمیمی بگیرند.
محققان در مطالعه جدیدی که در مجموعه مقالات آموزشگاه علوم (PNAS) و به سرپرستی سیف به چاپ رسیده بود، نسل جدیدی از رباتهای دو دم (دو نوار) را که از بافت عضله اسکلتی تحریک شده از طریق سلول های عصبی نیرو میگیرد تشریح کردند. نورون های استفاده شده در آن دارای ویژگی های اپتوژنتیک هستند، که به محض قرار دریافت در معرض نور برای به کار انداختن ماهیچه ها برانگیخته می شوند.
به گفته سیف، در محیط کشت سلولی نورون های اپتوژنتیک، بافت عضله قرار داده شد و نورون ها به سمت عضله حرکت کردند و اتصالات عصبی-عضلانی و شناگر به خودی خود تشکیل شدند. وی همچنین اضافه کرد، به منظور دستیابی و معین اینکه کدام یک از ویژگی های فیزیکی به سریعترین و کارآمدترین حرکت و شنا منجر می گردد از مدل های محاسباتی استفاده کردیم.
محققان امیدوارند این پیشرفت بتواند منجر به توسعه سیستم های زنده مهندسی چند سلولی با توانایی پاسخ هوشمندانه به نشانه های محیطی گردد. چنین سیستم هایی کاربرد فراوان در علوم مهندسی زیستی و تکنولوژی مواد خود ترمیم کن خواهد داشت.
sciencedaily
2121
منبع: خبرآنلاین